Späť na blog
Ostatné

Podporte nás 2 percentami z daní

Skillmea
01.02.2016
5 minút čítania
Podporte nás 2 percentami z daní
Aj tento rok môžu zamestnanci, fyzické aj právnické osoby venovať 2% zo svojich daní neziskovým organizáciám. Občianske združenie Learn2Code bolo založené v decembri 2012 za účelom poskytovania a šírenia vzdelávania v oblasti najmodernejších technológií.
Čo sme spravili v roku 2015?
V lete 2015 sme dvakrát zorganizovali detský programátorský tábor Summer Code Camp. Tohto tábora sa zúčastnilo takmer 40 detí vo veku 10 až 14 rokov a počas 3 dní sa im podarilo naprogramovať si vlastnú hru vo vizuálnom programovacom jazyku Scratch. So začínajúcimi programátormi a programátorkami sme strávili skvelé 3 dni a tešíme sa na ďalší podobný kurz pre najmladších kóderov.
4.-5. septembra 2015 sme do Bratislavy pritiahli po tretíkrát medzinárodný workshop Rails Girls Bratislava. Tohto 2-dňového bezplatného workshopu sa zúčastnilo viac ako 50 dievčat, ktoré sa učili základy tvorby webstránok a webových aplikácií v Ruby on Rails pod dohľadom viac ako 20 mentorov zo Slovenska, Čiech a Rakúska.
V septembri 2015 sme otvorili 3 programátorské krúžky pre deti vo veku 10 až 14 rokov. Počas týchto krúžkov sa deti pod vedením svojho letkora učili základy algoritmického a logickému myslenia a tvorili vlastné hry vo vizuálnom programovacom nástroji Scratch. Naším cieľom je rozšíriť tieto krúžky na školy po celom Slovensku a práve preto sme v januári 2016 zorganizovali v Bratislave bezplatné workshopy pre učiteľov zo základných škôl.

Zapájame sa aj do európskych a svetových iniciatív na podporu programovania a IT vzdelávania ako je napr. EU Code Week alebo Hour of Code. Počas Názov: Learn2Code
Forma: občianske združenie
Sídlo: Hviezdoslavovo nám. 20, 811 02  Bratislava
IČO: 42346703
DIČ: 2023850763



Ak ste zamestnanec a nepodávate daňové priznanie:

  1. Do 15.2.2016 požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Požiadajte ho o vystavenie  Potvrdenie o zaplatení dane.
  2. Ak ste v roku 2015 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2015 dobrovoľnícky pracovali, vypočítajte si 3% zo zaplatenej dane.
  3. Vyplňte VYHLÁSENIE oo poukázaní 2% a obe tlačivá spolu s Potvrdením doručte do 30.4.2016 na daňový úrad podľa vášho bydliska (ak poukazujete 3% z dane, povinnou prílohou je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti).
Ak ste fyzická osoba, ktorá si daňové priznanie podáva sama (SZČO): 
  1. Ak ste v roku 2015 neboli dobrovoľníkom, alebo dobrovoľnícky odpracovali menej ako 40 hodín, vypočítajte si 2% zo zaplatenej dane (suma musí byť minimálne 3 €).
  2. Ak ste v roku 2015 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tomDobrovoľníctvo-Vysielajúca organizácia 2015 alebo Dobrovoľníctvo-Príjemca 2015, vypočítajte si 3% zo zaplatenej dane.
  3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú kolónky na poukázanie 2(3)% dane v prospech Learn2Code o.z.
  4. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte do 31.3.2016 na daňový úrad podľa Vášho bydliska a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Ak ste právnická osoba:
  1. Ak do 31.3.2016 darujete na verejnoprospešné účely sumu vo výške aspoň 0,5% svojej dane, môžete poukázať 2% dane z príjmu.
  2. Ak do dátumu podania daňového priznania nedarujete na verejnoprospešné účely sumu vo výške aspoň 0,5% svojej dane, môžete poukázať iba 1% dane z príjmu.
  3. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania, na daňový úrad podľa Vášho sídla a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov. 
V prípade akýchkoľvek otázok nám napíšte email alebo zavolajte 0948 828 228.
Ďakujeme za podporu našich vzdelávacích aktivít.


Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by ťa zaujímať

Naštartuj svoju kariéru v IT na našich kurzoch
Ostatné
05.06.2015
Skillmea

Naštartuj svoju kariéru v IT na našich kurzoch

Riešil si už niekedy reálny projekt na nejakom kurze s možnosťou zarobiť si pri tom peniaze? Áno, dobre čítaš, nie je to žiadny vtip, totiž absolventka nášho kurzu Visual Design so svojim záverečným projektom úspešne odštartovala svoju kariéru v grafickom dizajne. Jedného dňa sa nám ozval klient, aby sme pre neho vytvorili firemné logo. Navrhli sme mu, že si vyskúšame zákazku posunúť našim študentom z kurzu, aby v rámci záverečného projektu vytvorili logo na základe špecifikácie. Súhlasil.  Toto je víťazné logo:[Image] Víťazné logo Keď sme prvýkrát videli hotové projekty, ostali sme milo prekvapení – všetky mali vysokú úroveň, odzrkadlili sa na nich týždne učenia. O kvalite prác svedčí aj fakt, že klient si nakoniec vyberal  z troch návrhov svoje nové firemné logo. Samozrejme, autorka loga, teda absolventka nášho kurzu bola aj finančne odmenená. Myslím si, že každá strana bola maximálne spokojná: klient obdržal vysnívané nové logo a náš absolvent si zarobil prvé peniaze znalosťami nadobudnutými počas kurzu. Čo viac si želať?  Zvyšné logá: [Image][Image][Image] Ak si doteraz váhal s prihlásením sa na jeden z našich kurzov, dúfame, že sme ťa dokonale presvedčili. Možno ty budeš ďalším úspešným absolventom, ktorý si z kurzu odnesie hotový projekt do svojho portfólia. Ak máš záujem o vytvorenie loga alebo nového webu a chceš využiť našich šikovných študentov, určite sa nám ozvi ;)  Poď, pridaj sa k nám a posuň svoje skills na L2C úroveň! 
Ukážky prác študentov kurzu Web Designer II.
Ostatné
10.03.2015
Skillmea

Ukážky prác študentov kurzu Web Designer II.

V našom predchádzajúcom  blog poste sme vám ukázali weby, ktoré vytvorili študenti kurzu Web Designer v Košiciach. Dnes si pozrite ďalšie ukážky prác našich študentov, tentokrát z bratislavského a žilinského kurzu Web Designer. Weby sú vytvorené s použitím HTML, CSS a JavaScriptu/jQuery, v niektorých prípadoch je to aj CSS preprocesor SASS. Konkrétne ukážky prác[Image] Filip urobil takýto web pre svoju prepravnú spoločnosť[Image] Túto hypotekárnu kalkulačku vytvoril počas 3-mesačného kurzu Tomáš[Image][Image] Už 24. marca 2015 začína ďalší bratislavský kurz webdesignu pre začiatočníkov s Romanom Hraškom / yablkom, na ktorom sa naučíte tvoriť webstránky s použitím HTML, CSS a jQuery. Bližšie info a prihlášku nájdete na https://skillmea.sk. Kurz Web Designer od apríla 2015 otvárame aj v Košiciach, informácie o kurze a prihlášku je nájdete na tomto linku. Ak máte nejaké otázky ku konkrétnym webom alebo ku kurzu, napíšte ich do komentárov.
Ukážky prác študentov kurzu Web Designer
Ostatné
18.01.2015
Skillmea

Ukážky prác študentov kurzu Web Designer

Pozrite si ukážky prác študentov nášho košického kurzu Web Designer, ktorí počas 72 hodín na kurze a ďalších desiatok hodín strávených samoštúdiom a skúšaním, vytvorili tieto weby. Študenti nemali takmer žiadne predchádzajúce skúseností s tvorbou webov, takže pod vedením lektora Matúša odviedli naozaj skvelú prácu. Prvý mesiac sa venovali len HTML a CSS, čiže úlným základom, na ktorých stojí každá webstránka. V ďalšom mesiaci weby prispôsobili pre prehliadanie na mobilných zariadeniach, keďže v súčasnosti už takmer 50% užívateľov pristupuje na web z tabletov alebo mobilov. Posledný 3. mesiac sme sa venovali JavaScriptu a jQuery, pomocou ktorých sú webstránky oživené rôznymi animáciami a efektami. 2 študenti získali nami avizovanú stáž u lektora Matúša, takže budú na dennej báze v kontakte s kódovaním a prácou na reálnych projektoch. Všetkým držíme palce vo svojom ďalšom rozvoji, veľa dobrých webov a spokojných klientov ;)  Konkrétne ukážky prác[Image] Personálna stránka Matúša[Image] Matúšov web pre SKI Dubovica[Image] Mirka vytvorila web pre chovateľskú stanicu[Image] Petrin web sprostredkúva prácu pre zdravotné sestry[Image] Zuzanin web je zameraný na projekciu a realizáciu záhradAk sa chceš tiež naučiť tvoriť webstránky od úplných základov, v Košiciach budeme otvárať ďalší kurz. Stačí sa nezávazne  prihlásiť a počkať na zverejnenie termínu ;)

Nezmeškaj info o nových kurzoch a špeciálnych ponukách